Bokbier - Jopen

BESCHRIJVING:

De donker geroosterde roggemout geeft dit bier een gebrand karakter met wat chocoladetonen. Bij veroudering ontwikkelt zich een bijna rookachtig aroma. Als het bier jong is, heeft het vaak een fruitige ondertoon die doet denken aan kers en mandarijn.

HOW TO SELL:

De stadsrecepten van Haarlem verplicht het gebruik van 3 brouwgranen: gerst, tarwe en haver. In Duitsland waar het Bokbier vandaan komt, wordt nog gebrouwen met roggemout. Om die reden hebben wij een combi tussen de Duitse en de Haarlemse traditie gezocht.

 

BOK BIER:

Bokbier is te verkrijgen in verschillende varianten, zo heb je herstbok en lentebok. Herfstbok is een bokbier met een donkere, robijnrode kleur dat in de herfst verkocht wordt. Het mag officieel alleen vanaf de 1e week in Oktober tot Februari verkocht worden. Lentebok is een licht gekleurd bokbier, dat in de lente uitkomt. Het mag officieel alleen in de periode tussen 21 maart en 21 juni verkocht worden. Andere benamingen zijn zoal: Meibok, Voorjaarsbok en Paasbok.