Hophead Heaven:
Amsterdam Brewboys

Hophead Heaven - Amsterdam Brewboys

BESCHRIJVING:

De Double IPA van de Amsterdam Brewboys en dat betekent hop hop en nog eens hop. Door het gebruik van maar liefst 6 soorten hop is het bier lekker fruitig – lees: rijp fruit galore – en heeft een ronde bittere nasmaak.


HOW TO SELL:

Best te beschrijven onder het motto van de Amsterdam Brewboys: ‘Our double IPA, for his life and the next’. Dit bier is voor de proevers, de self-proclaimed beer snobs én als de spare ribs op tafel komen of met een ander dik stuk gegrild vlees. Eet hem ook met stevige kazen zoals een stilton of een ander blauwe kaas. Dit bier is ook de perfecte beloning op het einde van de avond na een dag hard werken.

 

I.P.A:

I.P.A staat voor 'India Pale Ale' en behoort tot de familie van de Pale Ale. In de 17e eeuw had Engeland veel overzeese kolonies en duurde het lang voordat een schip bij India aankwam. Om het bier goed te conserveren voor deze lange reis voegden de brouwers meer hop toe aan de Pale Ale. Hierdoor heeft de I.P.A zijn bekende bittere smaak.