Bombay Bastard:
Amsterdam Brewboys

Bombay Bastard - Amsterdam Brewboys

BESCHRIJVING:

De Bombay Bastard is zoals de olifant waarnaar hij vernoemd is best wel brutaal. De olifant ging namelijk in India pontificaal op het spoor zitten en ontregelde daarmee de dienstregeling in het gehele land. De Amsterdam Brewboys zijn op hun beurt nogal vrijpostig geweest in het gebruik van hop en dat maakt hem aardig bloemig en goed bitter. Daarnaast proef je geroosterde mouten en kun je zelf een ziltige hint ontdekken in de afdronk.


HOW TO SELL:

De go-to IPA, valt mooi in het midden van het spectrum van IPA’s. Nooit een IPA geprobeerd, dan is dit het visitekaartje. Foodpairing. Langzaam gegaard vlees? Yes, please. Maar houd ook ruimte voor het nagerecht, want bij een mooie huisgemaakte donkere chocoladetaart met karamel maak je je avond helemaal compleet.

 

I.P.A:

I.P.A staat voor 'India Pale Ale' en behoort tot de familie van de Pale Ale. In de 17e eeuw had Engeland veel overzeese kolonies en duurde het lang voordat een schip bij India aankwam. Om het bier goed te conserveren voor deze lange reis voegden de brouwers meer hop toe aan de Pale Ale. Hierdoor heeft de I.P.A zijn bekende bittere smaak.