Trinitas Tripel:
Jopen Bier

Trinitas Tripel - Jopen Bier

BESCHRIJVING:

Jopen Trinitas Tripel is een driegranen Tripel. Vol en krachtig van smaak met kruidige tonen als vanille en laurier en een karaktervol hop bittere nasmaak.

HOW TO SELL:

Trinitas is de heilige drie eenheid; de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. In Duitsland hanteert men met het Reinheidsgebod: water, mout en hop als drie “heilige” ingrediënten. Wij houden vast aan het Haarlems Brouwerskeur met onze eigen drie eenheid: gerst, haver en tarwe. Voor het eerst gebrouwen als Jubeljoop III

 

TRIPEL:

Belgische brouwerijen, die trappist of abdijbier maken, geven de zwaarste variant van hun bier vaak de benaming 'Tripel' In de meeste gevallen betreft het hoog gegiste geelbruine bieren met een zoetig en moutige smaak. Oorspronkelijk was Tripel een aanduiding voor het drie dubbele alcoholpercentage van enkel vergist bier. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11 %. Dit hoge alcoholpercentage komt ook doordat er suiker oftewel glucose wordt toegevoegd.