Oost Indië Porter:
Jopen Bier

Oost Indie Porter - Jopen Bier

BESCHRIJVING:

Deze Limited Oost Indië Porter is het zusje van de bierstijl Stout. De Stout wordt gezien als de espresso onder de bieren, de Porter als de cappuccino. Een Porter heeft minder droge roost smaken en meer chocolade-achtige smaken. De geroosterde mout in combinatie met turf gerookte mout zorgt voor een volmondig bier met een mix van geroosterde en gerookte smaken.

HOW TO SELL:

Met deze Porter heeft craft bierbrouwerij Jopen een moderne versie gebrouwen van het bier dat vroeger met de schepen mee ging naar Oost-Indië.

 

PORTER:

In het Londen van de 18e eeuw onstond een bovengistend bier die vrijwel helemaal zwart van kleur was en geroosterd smaakte. Dit bier werd de Porter genoemd. Het is gemaakt met bruine mout en extra veel hop. Dit zwarte bier wordt ook veelal verward met een Stout. De Porter was in het verleden de voorloper op de sterkere variant de Stout, maar vandaag de dag is dat verschil niet meer zo duidelijk doordat vele brouwers zijn gaan experimenteren met het alcoholpercentage van de Stout en Porter.