Ongelovige Thomas:
Jopen Bier

Ongelovige Thomas - Jopen

BESCHRIJVING:

Ongelovige Thomas is de Quadrupel van Jopen, de term Imperial is toegevoegd vanwege de hoge Amerikaanse hopgift. De basis is een moutig zwaar bier in de lijn van de trappistenbieren. De Amerikaanse hopsoorten geven de OGT een sterke fruitige smaak en een forse bitterheid in de nasmaak.

HOW TO SELL:

De naam Ongelovige Thomas verwijst naar het feit dat het bier is ontwikkeld als een winterbier. De naamdag van Ongelovige Thomas is 21 december, de start van de winter. Ongelovige Thomas was een van de apostelen van Jezus. Hij wilde niet geloven dat Jezus was opgestaan tot dat hij de gaten in zijn handen zag (zien is geloven). Bij Jopen Bier is het echer “proeven is geloven".

 

QUADRUPEL:

Met alcohol percentages van 10% is de Quadrupel het zwaarste bier uit de categorie trappisten. Veelal is een quadrupel gemaakt met nog meer ingredienten dan een tripel en heeft het een complexe, bittere smaak. Alle Trappistenbieren zijn van hoge gisting en op de fles gerijpt.