Malle Babbe:
Jopen Bier

Malle Babbe - Jopen Bier

BESCHRIJVING:

Niets is zo lekker als op een zonnige dag genieten van een koude weizen. Jopen Malle Babbe is een frisse dunkel weizen door de aroma’s van banaan en de whirlpool hopgift van Saphyr. Deze zorgt voor extra fruitige citrustonen. Bovendien heeft dit amberkleurige bier een licht karamel achtige smaak en licht kruidige toetsen van kruidnagel en laurier.

HOW TO SELL:

De naam van dit zomerse bier is ontleend aan het schilderij dat Frans Hals schilderde van een dame met lust voor bier. Malle Babbe is later ook bezongen door Rob de Nijs: ‘Malle Babbe is blond, Malle Babbe is rond, lekker dier van plezier.’

 

WEIZEN:

Weizen bier is van oorsprong Zuid-Duits witbier. Tegenwoordig wordt het in meerdere delen van Duitsland gebrouwen. Het is een bovengistend tarwebier, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, waarin in tegenstelling tot vele Belgische witbieren, geen kruiden aan zijn toegevoegd. Weizen bier moet minimaal 50% tarwemout bevatten, hierdoor is de smaak vaak iets wranger en iets zuurder dan de andere witbieren. De verwarring met witbier komt voort uit de betekenis van het woord 'Weiß' wat 'wit' betekend in het Duits, Weizen betekent echter tarwe waarmee het aangeeft dat het met tarwemout wordt gebrouwd.