Jacobus RPA:
Jopen Bier

Jacobus RPA - Jopen

BESCHRIJVING:

Een Amerikaanse stijl Pale Ale, dus fruitige bitterheid met een kruidige ondertoon van de roggemout. Vergelijkbaar met Koninck en Palm, maar meer fruitig bitter en minder zoet.

HOW TO SELL:

Jopen Jacobus RPA is vernoemd naar de Jopenkerk; de Jacobskerk die in 2011 100 jaar in gebruik was. Jacobus is de beschermheilige van de pelgrims. Pelgrims overnachten in gasthuizen die vanwege hun godsdienstige functie vrijgesteld waren van accijns, mits ze brouwden met roggemout. Vandaar de keuze voor een Rye Pale Ale.

 

PALE ALE:

De Pale Ale behoort natuurlijk tot de familie van de Ale. Dit bovengistende bier werd gebrouwen met mout dat was gedroogd met kolen. De Pale Ale heeft een bittere nasmaak en heeft zijn lichte kleur te danken aan de lichte moutsoorten die worden gebruikt in het brouw proces.