Dibbes:
Branie Bier

Dibbes - Branie Bier

BESCHRIJVING:

Deze ouwe Dibbes is een aromatische gehopte Weizen met citroengras. Dit maakt ‘m fris en geeft een ondeugend bittertje. Wij zouden hem lekker ergens buiten drinken met vrienden en de zon op je knar. Dat gaan wij ook doen!

HOW TO SELL:

Dibbes is een klassieke Weizen die zoetzuur is. Zoet door de banaan tonen uit het gist, zuur door de citroengras. Echt een winnaar voor op terras!

 

WEIZEN:

Weizen bier is van oorsprong Zuid-Duits witbier. Tegenwoordig wordt het in meerdere delen van Duitsland gebrouwen. Het is een bovengistend tarwebier, gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, waarin in tegenstelling tot vele Belgische witbieren, geen kruiden aan zijn toegevoegd. Weizen bier moet minimaal 50% tarwemout bevatten, hierdoor is de smaak vaak iets wranger en iets zuurder dan de andere witbieren. De verwarring met witbier komt voort uit de betekenis van het woord 'Weiß' wat 'wit' betekend in het Duits, Weizen betekent echter tarwe waarmee het aangeeft dat het met tarwemout wordt gebrouwd.