Bullebak:
De Eeuwige Jeugd

Bullebak - De Eeuwige Jeugd

BESCHRIJVING:

Bullebak is een combinatie van een Duitse Weizen en Belgische Tripel. Een neus van peer en banaan in de afdronk. Tevens zijn er op de achtergond lichte tonen van karamel te proeven.

HOW TO SELL:

Mooie volle Tripel, makkelijk doordrinkbaar en erg toegankelijk.

 

Weizen:

is een bovengistend tarwebier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, waarin in tegenstelling tot vele Belgische witbieren, geen kruiden aan zijn toegevoegd. Weizen bier moet minimaal 50% tarwemout bevatten. De verwarring met witbier komt voort uit de betekenis van het woord 'Weiß' wat 'wit' betekend. Weizen betekent echter tarwe waarmee het aangeeft dat het met tarwemout wordt gebrouwen.

Tripel:

Belgische brouwerijen die trappist of abdijbier maken, geven de zwaarste variant van hun bier vaak de benaming 'Tripel' In de meeste gevallen betreft het hoog gegiste geelbruine bieren met een zoet, moutige smaak. Oorspronkelijk was Tripel een aanduiding voor het drie dubbele alcoholpercentage van enkel vergist bier. Het alcoholpercentage ligt tussen de 7 en 11 %.