Adriaan Wit:
Jopen Bier

Adriaan Wit - Jopen bier

BESCHRIJVING:

Proef de zomer met dit witbier! De Adriaan bevat niet alleen tarwe en haver, maar ook mooie kruiden. Dit witbier heeft een frisse zachte beginsmaak met veel fruitige tonen uit de korianderzaad en Curaçao-schillen. Zeer dorstlessend en ideaal op een zonnige dag.

HOW TO SELL:

Jopen Adriaan Wit is vernoemd naar stadsmolen De Adriaan. Deze molen stond eeuwenlang aan de oever van het Spaarne en maalde graan voor Haarlemse brouwers. De molen ging in 1932 in vlammen op. Jopen heeft de herbouw van De Adriaan gesponsord door middel van de verkoop van dit witbier.

 

WITBIER:

Witbier is van oorsprong een ongefilterd bovengistend tarwebier. Het wordt, naast gerstemout, bereid met tarwemout en diverse kruiden. Het smaakt fris en fruitig en bevat een karakteristieke lichtgele kleur. Het is een goede dorstlesser tijdens de warme zomerdagen. Veel mensen maken ten onrechte de vergelijking met Weizen Bier. Het troebele witbier bevat minder tarwe dan de Duitse Weizen bieren en is zoet-zurig en kruidig van smaak.